Zupa z kapusty białej i kiszonej

4.5 (167 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Jedząc trzy razy dziennie po ok. 300 ml zupy kapuścianej można schudnąć 3-5 kg tygodniowo. Przez 4 miesiące schudłam na niej 23 kilogramy!

Składniki:

  • 25 dag cebuli cukrowej
    1/2 kg kapusty białej
    30 dag kapusty kiszonej
    1 łyżka oleju
    4 średnie pomidory
    szczypta rosołu instant do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kapusta kiszona

Zupa z kapusty białej i kiszonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory nacinamy na krzyż, polewamy wrzątkiem, po 6 minutach zdejmujemy skórkę i kroimy.
  • Zupa z kapusty białej i kiszonej 2. Kapustę białą szatkujemy, wkładamy do garnka, dodajemy kapustę kiszoną i pokrojone pomidory. Zalewamy 12 szklankami wody. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na oleju. Dodajemy do zupy. Gotujemy ok. godziny. Zupę doprawiamy do smaku rosołem instant.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Kapusta biała

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować