Zupa z kalarepy

4.5 (165 ocen)

  • 50 min

Przepis na ta zupę jest w mojej rodzinie od zawsze.

  • 50 min

Składniki:

  • - 1 duża kalarepa z liśćmi
    - 4 średnie ziemniaki
    - 1 marchewka
    - seler
    - pietruszka
    - ćwiartka z kurczaka
    - przyprawa Jarzynka
    - sól,pieprz
    - słodka śmietana
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z kalarepy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy około 2 litrów wody i wrzucamy umytą ćwiartkę z kurczaka i dodajemy wszystkie warzywa pokrojone w kostkę. Przyprawiamy do smaku Jarzynką,solą i pieprzem. Całość gotujemy aż wszystkie warzywa zmiękną. Na końcu wlewamy słodką śmietankę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalarepa Włoszczyzna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować