Zupa z kalarepy

0 (0 ocen)

Pyszna, zdrowa i pożywna.

Składniki:

  • 3 średnie kalarepki
    4 ziemniaki
    marchew
    korzeń pietruszki
    1 udko z kurczaka
    1 cebulka
    liście z łodygi z naci selera
    2 liście laurowe
    3 ziarenka ziela angielskiego
    sól, pieprz

Zupa z kalarepy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlać 2 litry wody, włożyć udko, cebulkę, liście laurowe i ziele angielskie. Gotować ok 45 minut.
    Marchew, kalarepę, korzeń pietruszki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Razem z liśćmi selera dodać do gotującej się zupy. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę, dodać do zupy. Całość przyprawić do smaku i gotować do miękkości warzyw.

Porady

Mięso z udka można pokroić w kostkę i dodać do zupy lub wykorzystać do innego dania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy