Zupa z kalafiora i pieczarek

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

Zupa ta powstaje w mgnieniu oka. Jest smaczna i delikatna. Prosta w przygotowaniu, ale genialna w połączeniu składników. O tej porze roku, taki ciepły posiłek jest obowiązkowy.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5l bulionu (wywaru z kości i warzyw)
    1 kalafior
    8-10 pieczarek
    Masło
    1-2 łyżki mąki
    2 szklanki mleka
    1 żółtko (niekoniecznie)
    Natka pietruszki
    Sól, pieprz
    Vegeta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z kalafiora i pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior oczyścić, podzielić na różyczki, zalać bulionem i ugotować. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć na maśle, oprószyć mąką, zasmażyć na rumiano, dodać do kalafiora. Do zupy dodać mleko, chwilę pogotować. Zdjąć z ognia, zupę wymieszać z żółtkiem (można go nie dodawać) i posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować