Zupa z indykiem i ryżem

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka kombinacja składników urozmaici klasyczną zupę jarzynową.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1kg piersi z indyka
    150g ryżu
    2 marchewki
    1 pietruszka
    Kawałek selera
    Kawałek pora
    2-3 ziemniaki
    1 mała cebula
    1 czerwona papryka
    Liść laurowy
    Ziele angielskie
    Koperek
    Natka pietruszki
    Majeranek
    Chilli
    Sól, pieprz
    Mieszanka suszonych warzyw
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z indykiem i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa (bez cebuli i papryki) myjemy, obieramy, kroimy w kostkę. Mięso oczyszczamy i również kroimy w kostkę średniej wielkości. Wszystkie składniki przekładamy do garnka i zalewamy wodą, tak aby przykryła składniki zupy 3 -4 cm ponad ich poziom. Dodajemy przyprawy. Całość gotujemy do miękkości.
    Osobno, w lekko osolonej wodzie, gotujemy ryż. Gdy mięso i warzywa będą miękkie, ugotowany ryż wraz z wodą przelewamy do zupy. Dodajemy też pokrojoną paprykę i cebulę, całość gotujemy razem przez 15minut. W razie potrzeby doprawiamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Ryż Włoszczyzna Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować