Zupa z fasolką szparogawą i sosem słodko kwaśnym

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zupa z fasolką, marcheweczką, młodymi ziemniakami, zieleniną i kiełbaską zawsze znajdzie chętnych do jej skosztowania. U mnie w domu znika szybko z talerzy. Smacznie i pożywnie.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dag. fasolki szparagowej
    4 spore ziemniaki młode
    2 marchewki
    1 sos słodko-kwaśny 550 g.
    1 cebulka
    20 cm. pora
    2 łyżki masła
    2 łyżki posiekanego koperku
    1 laska kiełbasy wiejskiej
    2 szklanki bulionu drobiowego
    2 listki laurowe
    5 ziaren ziela angielskiego
    5 ziaren czarnego pieprzu
    2 szczypty przyprawy Harissa
    sól i pieprz do smaku
    Dodatkowo:
    posiekana zielenina do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z fasolką szparogawą i sosem słodko kwaśnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Warzywa obieram, oczyszczam, myję. Na maśle szklę pokrojoną w kostkę cebulę, dodaję pokrojonego pora w paseczki, ziemniaki w kostkę i marchewkę w pół plasterki, podsmażam, dodaję pokrojoną fasolkę, listki laurowe, ziarna pieprzu i ziela angielskiego, zalewam bulionem, nakrywam i gotuję ok. 15 minut . Do warzyw dodaję sos, koperek oraz pokrojoną w plasterki, podsmażoną na suchej patelni kiełbasę, doprowadzam całość do zagotowania, próbuję, doprawiam solą, pieprzem i przyprawą Harissa. Zupę podaję posypaną zieleniną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Kiełbasa Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować