Zupa z fasolką szparagową

0 (0 ocen)

Pyszna, szybka, bezmięsna zupa.

Składniki:

  • 2 l. bulionu warzywnego
    30 dag fasolki szparagowej
    3 ziemniaki
    1 marchewka
    150 śmietany 30%
    1 pęczek koperku
    2 papryczki peperoncino
    sól
    pieprz
    papryka słodka
    przyprawa uniwersalna

Zupa z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie jarzyn 1. Bulion zagotować. Ziemniaki i marchewkę obrać, umyć, pokroić w kosteczkę. Fasolkę szparagową umyć, odciąć końce, pokroić w mniejsze kawałki. Koperek opłukać, osuszyć, posiekać. Do gotującego się bulionu dać ziemniaki,marchewkę, fasolkę, gotować do miękkości, przyprawiając do smaku oraz dodając papryczki peperoncino.
  • Smacznego! 2. Gdy warzywa będą miękkie wlać śmietanę zagotować, dodać posiekany koperek, wymieszać. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy