lubimy zupy a to jedna z nich. pyszna, zdrowa, domowa.
Składniki:
składniki na garnek 4 litry:
rosół lub wywar warzywny - około 2,5 - 3 litry
5-7 ziemniaków
1 marchewka pokrojona w paseczki
1 pietruszka pokrojona w paseczki
kawałek pora - około 10cm
kawałek selera
liść laurowy
1 ziarnko ziela angielskiego
1 mała opieczona na ogniu cebulka
25-35 dkg fasoli szparagowej lub słoiczek fasoli z zalewy solonej lub mrożona
sól i pieprz do smaku
natka pietruszki
Zupa z fasolą szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.obrane opłukane , pokrojone i opłukane warzywa zalać rosołem, dodać cebulkę opieczoną i przyprawy oprócz natki pietruszki. gotować do miękkości, a na koniec dodać fasolkę szparagową pokrojoną na krótsze kawałki i pogotować jeszcze chwilę. doprawić solą i pieprzem do smaku. do ugotowanej zupy dodać pokrojoną natkę pietruszki. smacznego
Komentarze