zupa z fasolą szparagową

0 (0 ocen)

lubimy zupy a to jedna z nich. pyszna, zdrowa, domowa.

Składniki:

  • składniki na garnek 4 litry:


    rosół lub wywar warzywny - około 2,5 - 3 litry
    5-7 ziemniaków
    1 marchewka pokrojona w paseczki
    1 pietruszka pokrojona w paseczki
    kawałek pora - około 10cm
    kawałek selera
    liść laurowy
    1 ziarnko ziela angielskiego
    1 mała opieczona na ogniu cebulka
    25-35 dkg fasoli szparagowej lub słoiczek fasoli z zalewy solonej lub mrożona
    sól i pieprz do smaku
    natka pietruszki

Zupa z fasolą szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. obrane opłukane , pokrojone i opłukane warzywa zalać rosołem, dodać cebulkę opieczoną i przyprawy oprócz natki pietruszki. gotować do miękkości, a na koniec dodać fasolkę szparagową pokrojoną na krótsze kawałki i pogotować jeszcze chwilę. doprawić solą i pieprzem do smaku. do ugotowanej zupy dodać pokrojoną natkę pietruszki. smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy