Zupa z dyni

5 (3 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pożywna zupka i niezastąpiona. Najlepiej smakuje z pestkami słonecznika.

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 700 g dyni
    150 g ziemniaków
    25 g masła
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka kurkumy w proszku
    1 łyżeczka świeżego startego imbiru
    1/2 puszki krojonych pomidorów
    1 i 1/2 szklanki bulionu
    1 szklanka mleka
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Zupa z dyni

Zupa z dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię obrać ze skórki, usunąć nasiona, miąższ pokroić w kostkę wraz z ziemniakami.
    Na maśle zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę oraz obrany i pokrojony czosnek. Dodać dynię i ziemniaki,doprawić solą, wsypać kurkumę i imbir. Smażyć przez ok. 5 minut.
    Następnie wlać gorący bulion i gotować jeszcze przez 10 minut.
    Pomidora sparzyć, obrać, pokroić na ćwiartki a miąższ pokroić w kosteczkę i dodać do zupy.
    Wymieszać i gotować jeszcze przez 5 minut.Zmiksować w blenderze z dodatkiem mleka.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Gotowanie Napitki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować