Zupa z dyni

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 40 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • -1 litr bulionu warzywnego
    -0,5 kg dyni
    -imbir
    -gałka muszkatołowa
    -kardamon
    -chilli
    -pieprz
    -sól

Zupa z dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię kroimy na małe kawałki i usuwamy z niej pestki. Gotujemy w bulionie warzywnym aż do całkowitej miękkości (ok. 1 godziny). Dodajemy po szczypcie imbiru, gałki muszkatołowej, kardamonu i chili, sól oraz pieprz do smaku i całość miksujemy do uzyskania jednolitej, kremowej konsystencji. Zupę podajemy na głębokim talerzu posypując kilkoma pestkami dyni lub ziarnami słonecznika.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy