Zupa z czerwonej kapusty

4.67 (220 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min

Jest tania i łatwa do zrobienia. Wyśmienita również w wersji wegetariańskiej – bez kiełbasy.

  • 45 min

Składniki:

  • 1/2 główki czerwonej kapusty
    4 łodygi selera naciowego
    2 marchewki
    2 pietruszki
    cebula
    20 dag kiełbasy zwyczajnej
    jabłko
    sól
    pieprz
    cukier
    olej
    kostka rosołowa
    7 ziaren ziela angielskiego
    2 liście laurowe
Wystaw ocenę:

4.67 (220 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę oczyszczamy, szatkujemy i zalewamy 3 litrami wody. Zagotowujemy. Dodajemy kostkę rosołową, ziele angielskie i liście laurowe.
  • 2. Marchewki i pietruszki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Selera kroimy w krążki. Warzywa wsypujemy do kapusty i gotujemy 15 minut.
  • 3. Cebulę obieramy i siekamy. Kiełbasę kroimy w kostkę i z cebulą podsmażamy na oleju. Przekładamy do zupy.
  • 4. Jabłko myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do zupy. Gotujemy jeszcze 5 minut. Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować