Zupa z czerwonej fasoli

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszna, pożywna zupa w 30 min? Da się zrobić ;)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 duża marchew
    1 pietruszka
    kawałek selera
    2 ząbki czosnku
    50 g masła
    300 g ziemniaków
    1,2 bulionu warzywnego
    50 g kaszy orkiszowej
    1 puszka czerwonej fasoli (425 ml)
    1 łyżeczka majeranku
    sól, pieprz

Zupa z czerwonej fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jarzyny ścieramy na tarce o dużych oczkach, podsmażamy na maśle razem z posiekanym czosnkiem i zalewamy gorącym bulionem. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, kaszę i gotujemy na wolnym ogniu do ich miękkości. Pod koniec dodajemy osączoną z zalewy fasolę i majeranek. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy