Ta zupa musi być u mnie w każdym tygodniu.Jest taka pyszna!!!!!
60 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
1,5 litra wywaru z kości i warzyw
50 dkg cukinii
2 łyżki masła
2-3 ziemniaki
2 pomidory
1/4 szklanki śmietany (używam śmietany 30% wtedy się nie zważy)
koperek
sól,pieprz, przyprawa do zup (według uznania)
Zupa z cukinii z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinie umyć, większą obrać ze skóry i pozbyć się pestek, pokroić w kosteczkę i razem z pokrojonym w kosteczkę ziemniakami podsmażyć na maśle aż warzywa troszkę zbrązowieją - wtedy smak zupy jest najlepszy.Warzywa dodać do gotującego się wywaru.Gotujemy aż ziemniaki zmiękną.Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kosteczkę i połączyć z zupą.Pogotować jeszcze chwilę, następnie dodać śmietanę.Zupę podaję posypaną koperkiem.
Komentarze