Zupa z cukinii z jabłkiem

0 (0 ocen)

Pyszna i oryginalna zupa - cukinia z dodatkiem jabłka, rozmarynu i imbiru to świetna i zaskakująca kompozycja smakowa.

Składniki:


  • 450 g cukinii (oczyszczonej)
    70 g ziemniaków
    1 jabłko mniejsze
    2 ząbki czosnku
    0,5 cebuli mniejszej
    kawałek kalafiora
    kawałek pietruszki
    1 łyżka masła
    800 ml bulionu warzywnego
    do smaku
    sól
    sól ziołowa
    imbir
    curry
    pieprz kolorowy

Zupa z cukinii z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię oczyścić z nasion (zostawić skórkę) pokroić w kostkę. Ziemniaki, jabłko, cebulę,czosnek, pietruszkę umyć, obrać z skórki i pokroić w kostkę. Rozpuścić masło, dodać cebulę i zeszklić. Do cebuli dodać pokrojone warzywa, różyczki kalafiora, jabłko, gałązkę rozmarynu i całość chwilkę podsmażać. Zalać bulionem i gotować do miękkości. Wyjąć gałązkę rozmarynu i zmiksować na krem. Doprawić do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy