Zupa z cukinii i bakłażana

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Aromatyczna lekka zupa. W sam raz na ciepłe dni.

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 1/2 cukinii
    1/2 bakłażana
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    200g fasolki szparagowej
    2 łyżki masła
    łyżeczka pasty curry
    1 cm imbiru
    1/2 łyżeczki roztartych nasion kolendry
    1 łyżka sosu sojowego
    100g ryżu jaśminowego lub
    100g makaronu małe kolanka
    sól, pieprz do smaku
    po łyżce jogurtu greckiego na talerz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Pasty

Zupa z cukinii i bakłażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozpuszczamy masło, podsmażamy bardzo drobno pokrojoną cebulę i czosnek, kolendrę, pastę curry, starty imbir i sos sojowy. Jak się zeszkli dodajemy pokrojoną w talarki cukinię i pokrojonego w kostkę bakłażana, fasolkę szparagową. Wszystko dusimy pod przykryciem przez 5 minut co chwilę sprawdzając czy się nie przypala.

    W garnku zagotowujemy litr wody i wrzucamy warzywa z patelni, gotujemy przez 10 minut na małym ogniu i dodajemy makaron, gotujemy tak długo, jak piszą na opakowaniu i nalewamy zupę na talerze.

    Na każdy talerz nakładamy łyżkę gęstego jogurtu greckiego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan Cukinia Kolendra Pasta curry

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Tajska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować