Zupa z cukinią, papryką i ryżem

2 (2 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Pyszna zupka, prosta w przygotowaniu, z dodatkiem cukinii i papryki.
Charakteru całości nadaje pokruszona feta.

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 400 g cukinii
    1 czerwona papryka
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    200 g ryżu
    2 l bulionu warzywnego
    3 łyżki przecieru pomidorowego
    100 g śmietany 30%
    sól
    pieprz
    słodka papryka mielona
    tymianek

    PONADTO:

    olej
    100 g sera feta
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

2 (2 ocen)

Zobacz również:

Zupa pomidorowa

Zupa z cukinią, papryką i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w drobną kostkę.
    Zeszklić na oleju, dodać tymianek, poddsić.

    Cukinię i paprykę umyć, pokroić w małą kostkę, dodać do cebuli i razem przesmażyć.

    Następnie dodać ryż, przecier pomidorowy i bulion.
    Gotować około 20 minut na wolnym ogniu.
    Na koniec dodać śmietanę.
    Przyprawić solą, pieprzem i papryką.

    Podawać z pokruszoną fetą i posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować