Włoska zupa z ciecierzycy z makaronem

5 (191 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Gęsta, aromatyczna zupa

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 cebula
    1 marchewka,
    4 ząbki czosnku
    5 pomidorów
    1 puszka ciecierzycy
    3 szklanki bulionu
    2 szklanki makaronu
    świeży tymianek
    oliwa do smażenia
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (191 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Włoska zupa z ciecierzycy z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cebula z dodatkami 1. W rondlu rozgrzać oliwę, wrzucić posiekaną cebulę, pokrojoną w słupki marchewkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany tymianek i smażyć aż cebula się zeszkli.
  • Zupa krem 2. Dodać ciecierzycę i pomidory oraz wlać bulion. Gotować na wolnym ogniu przez 30 minut. Następnie odlać 3 szklanki zupy do osobnego naczynia.
    Zmiksować blenderem całą zupę aż powstanie gładka masa.
  • 3. Wlać z powrotem 3 szklanki odlanej wcześniej zupy, wrzuć makaron i gotować aż makaron będzie al dente (8-10 minut). Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać posypane listkami tymianku i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciecierzyca Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować