Zupa z ciecierzycą z chlebkami naan

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Orientalny pomysł na obiad

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka ciecierzycy
    1 puszka krojonych pomidorów
    1 puszka mleka kokosowego light
    100 g pieczarek
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    papryczka chili
    sól
    chlebki naan:
    100 g mąki
    10 g drożdży
    1 łyżeczka cukru
    1 łyżeczka soli
    50 ml wody
    50 ml jogurtu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Chleb

Zupa z ciecierzycą z chlebkami naan - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić w rondlu spryskanym olejem, a następnie podsmażyć z pokrojonymi pieczarkami. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną papryczkę chili, podsmażyć minutę i dodać pozostałe składniki. Doprawić do smaku i gotować około 30 minut.
    Drożdże wymieszać z woda i cukrem. Mąkę wymieszać z pozostałym składnikami i spienionym zaczynem. Zagnieść ciasto i odstawić do wyrośnięcia. Ciasto podzielić na 6 części, rozwałkować cienko i smażyć na suchej patelni z oby stron.
    Zupę podawać z chlebkami. Smacznego :)

Porady

2 porcje. 1 porcja 570 kcal. W 99; T 15; B 19;

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować