Zupa z buraków

4.5 (191 ocen)

Zdrowa zupka

Składniki:

  • 1 skrzydełko z kurczaka
    1 marchewka
    1 pietruszka
    1 mały seler
    1 kg buraków
    0,5 kg ziemniaków
    sól
    pieprz
    maggi w płynie.
    1 listek laurowy
    2 ziarenka pieprzu
    2 ziarenka ziela angielskiego

Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Zupy Barszcz Barszcz czerwony

Zupa z buraków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do wrzącej wody wrzucamy skrzydełko i gotujemy.Wszystkie warzywa obieramy i myjemy.Marchew,pietruszkę,seler i połowę buraków ścieramy na tarce o grubych oczkach i wrzucamy do gotującego skrzydełka.Resztę buraków wrzucamy w całości,dodajemy listek laurowy,pieprz, ziele angielskie i wszystko razem gotujemy.Jak warzywa będą miękkie przyprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz maggi.
    Ziemniaki kroimy w małe cząstki i gotujemy w osobnym garnku w osolonej wodzie.Po ugotowaniu dodajemy je do zupy i gotujemy jeszcze przez 5 minut.

Porady

Zupę można posypać koperkiem i dodać śmietany.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Barszcz czerwony Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować