Zupa z brukselki "A la Csaki"

0 (0 ocen)

  • 45 min

zupa z brukselki z ziemniakami, makaronem i papryką...

  • 45 min

Składniki:

  • · wywar warzywny 1,5 L
    · brukselka 50 dag
    · ziemniaki 4 szt
    · makaron muszelki 5 lyżek
    · papryka konserwowa 1-2 strąki
    · śmietana 18 proc 2/3 szkl
    · natka pietruszki
    · sól
    · czarny pieprz mielony
    · papryka słodka mielona
    · czosnek
    · przyprawa do zup i potraw w płynie

Zupa z brukselki "a la csaki" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brukselkę oczyścić, opłukać, większe główeczki przekrajać na pół, zalać wywarem, gotować. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokroić w kostkę, dodać do brukselki w połowie gotowania razem z makaronem i ugotować do miękkości. Następnie połączyć z papryką zmieloną i śmietaną, chwile pogotować, doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy