Zupa z brukseką

0 (0 ocen)

  • 45 min

Smaczna ,rozgrzewająca zupa z witaminami w sam raz na chłodne jesienno-zimowe dni.

  • 45 min

Składniki:

  • kilka porcji z kurczaka
    świeża lub mrożona brukselka 10szt
    woreczek mrożonki warzywnej
    0,5 szklanki suchego makaronu
    śmietana 18%
    1 łyżka mąki
    sól
    pieprz
    2 liście laurowe
    2 ziela angielskie
    kostka rosołowa do smaku

Zupa z brukseką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wywar 1. Wlej do garnka 3 litry wody, dodaj umyte mięso, sól, pieprz, liść laurowy i ziela angielskie. Gotujemy około 30 minut.
  • mrożonka warzyw 2. Mrożonkę warzywną oraz makaron wyjmij z opakowania i dodaj do ugotowanego wywaru.
  • zupa z brukselką 3. Gotujemy do miękkości.
  • zupa z brukselką 4. Następnie do śmietany dodaj łyżkę mąki , wymieszaj i dodaj do zupy aby lekko zaciągnąć i zabielić naszą zupę.
  • zupa z brukselką 5. Smacznego.

Porady

Do zupy można użyć świeże warzywa, które mamy w sezonie letnim.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy