Zupa z botwinki z zielonym groszkiem

0 (0 ocen)

  • 25 min

Bardzo smaczna zupka z młodych warzyw do zrobienia w kilka chwil :)

  • 25 min

Składniki:

  • Składniki na około 4 porcje:
    260 g ziemniaków młodych (obranych)
    50 g marchewki młodej (obranej)
    100 g buraczków młodych (obranych)
    170 g botwinki (oczyszczonej)
    10 g świeżej natki pietruszki (z łodyżką)
    18 g serka topionego śmietankowego
    około 300 ml gorącego bulionu
    300 ml gorącej wody
    pieprz
    sól
    około garść świeżego groszku zielonego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Botwinka

Zupa z botwinki z zielonym groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa i botwinkę kroimy na mniejsze kawałki razem z posiekaną pietruszką wrzucamy do garnka, zalewamy 300 ml gorącej wody i gotujemy pod przykryciem do miękkości warzyw (około 15 minut).
  • 2. Następnie do ugotowanych ziemniaków wrzucamy serek topiony i częściowo blendujemy, wlewamy bulion, przyprawiamy i gotujemy na wolnym ogniu około 5 minut.
  • 3. Pod sam koniec gotowania do zupy wrzucamy groszek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Botwina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować