Zupa z białą fasolą i oliwkami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To zdecydowanie jedna z najsmaczniejszych zup jakie do tej pory jadłam!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - olej z anatto: 1 łyżka
    - bekon posiekany: 12 dekagramów
    - salami posiekane: 12 dekagramów
    - Racaito Basico: 1.4 szklanki
    - oliwki posiekane: 0.5 szklanki
    - sok pomidorowy: 1 szklanka
    - fasola ugotowana: 25 dekagramów
    - woda: 6 szklanek
    - ryż: 0.25 szklanki
    - makaron włosy anielskie: 6 dekagramów
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - pieprz: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z białą fasolą i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa z białą fasolą i oliwkami 1. Przygotować Racaito Basico:
    SKŁADNIKI: pół posiekanej cebuli, 1 posiekana papryczka Italian Frying - można dodać zwykła paprykę, 2 obrane ząbki czosnku, 2 posiekane słodkie papryczki chili, 3 liście recao lub kolendra, 1 gałązka kolendry.
    SPOSÓB WYKONANIA: Wszystkie składniki zmiksować z odrobiną wody.
  • 2. Na oleju podsmażyć bekon i salami. Dodać Recaito, oliwki i sos pomidorowy. Gotować przez 3 minuty. Wymieszać wodę z fasolą. Dodać bekonową miksturę, ryż, makaron, sól i pieprz. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować 20 minut na małym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować