Zupa z berlinek

5 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszna zupa z berlinkami, zachęta dla niejadków a berlinki każdy lubi nawet dorosły się skusi.

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg ziemniaków
    • 1 cebula
    • 1 papryka czerwona
    • 1 papryka zielona
    • 2 opakowania berlinek
    • Olej do smażenia
    • 240 g fasoli czerwonej w puszce
    • 200 g przecieru pomidorowego
    • 1 łyżka mąki pszennej
    • Szczypta chili
    • Sól
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z berlinek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa 1. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, myjemy, przekładamy do garnka, solimy, zalewamy wodą i gotujemy.
    Cebulę obieramy, drobno kroimy i obsmażamy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w paseczki papryki, pokrojone w plasterki parówki. Smażymy 10 minut i łączymy z ziemniakami.
  • zupa 2. Wlewamy fasolkę razem z zalewą, dodajemy przecier pomidorowy i zagęszczamy zupę mąką rozrobioną w małej ilości wody. Na koniec zupę doprawiamy chili ewentualnie solą.
  • zupa 3. Zupa gotowa.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Kiełbasa Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować