Zupa z Andaluzji

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Taka zupa zastąpi nam również drugie danie. Udka z kurczaka, pieczarki, warzywa z dodatkiem aromatycznych przypraw, pożywna, rozgrzewająca, dacie się skusić?

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 3 udka z kurczaka
    • ½ kg ziemniaków
    • 1 cebula
    • ½ kg pieczarek
    • 2 marchewki
    • 1 duża pietruszka
    • 200 g przecieru pomidorowego
    • 1 łyżka mąki pszennej
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Pieprz
    • 1 łyżeczka papryki ostrej
    • 1 łyżeczka imbiru
    • ½ łyżeczka czosnku
    • ½ łyżeczka gałki muszkatołowej
    • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zupa z andaluzji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę, przekładamy do garnka, solimy i zalewamy wodą. Gotujemy.
    Mięso myjemy osuszamy, wyjmujemy kości, zdejmujemy skórę i kroimy w paski. Doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą, następnie smażymy na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu łączymy z ziemniakami.
  • grzyby 2. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na pozostałym oleju po smażeniu mięsa.
    Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Grzyby przekładamy do garnka z zupą.
  • warzywa 3. Marchew oraz pietruszkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczach. Warzywa przesmażamy i również przekładamy do garnka.
  • zaprawka 4. Zupę doprawiamy papryką ostrą, imbirem, czosnkiem, gałką muszkatołową, ewentualnie solą, dodajemy przecier i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody.
  • zupa 5. Zupa gotowa.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kurczak Warzywa Udka z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować