Zupa „woda śledziowa”

4.5 (201 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Taką zupę moja babcia podawała z gorącymi ziemniakami na wigilię.

Składniki:

  • ● 4 matiasy
    ● 2 małe cebule
    ● 4 liście laurowe
    ● 5 ziaren ziela angielskiego
    ● 200 ml kremówki
    ● sól, cukier, pieprz
    ● ocet
Wystaw ocenę:

4.5 (201 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa „woda śledziowa” - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie kroimy w cienkie
    paski. Cebulę obieramy i kroimy
    w krążki. Mieszamy ze
    śledziami. Skrapiamy octem
    i oprószamy solą.
  • 2. Liście laurowe i ziele angielskie
    wkładamy do 2 litrów
    chłodnej przegotowanej wody. Odstawiamy na 15 minut.
    Dodajemy śledzie. Wlewamy
    śmietanę. Doprawiamy. Podajemy
    na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Matias

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować