Zupa wiśniowo-mietowa

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna orzeźwiająca zupa z sezonowych owoców. Idealna na ciepło jak i na zimno.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki wydrylowanych wiśni
    2 litry wody
    pęczek mięty
    makaron kółeczka
    2 łyżki śmietany
    cukier

Zupa wiśniowo-mietowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wydrylowane wiśnie wrzucić do wody, gotować ok. 15-20 minut. Po tym czasie dodać cukier (nie podaję ilości, gdyż każdy musi sobie sam dostosować choćby ze względu na kwaśność wiśni). Następnie wyłączyć palnik pod garnuszkiem i wrzucić miętę aby całość naciągnęła jej smakiem. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Podawać z kleksem śmietany.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy