Zupa wiśniowa to smaczna zupa na letnie obiady. Zupa wiśniowa doskonale smakuje podana z makaronem. Warto pamiętać, że zupa wiśniowa z kisielem to apetyczna propozycja na podwieczorek.
4.42 (178 ocen)
Zupa wiśniowa to świetny pomysł na podwieczorek w sezonie owocowym. Zupa wiśniowa z makaronem to tradycyjne połączenie zajadane w czasach dzieciństwa. Zupa wiśniowa może być podawana z pokrojonymi naleśnikami, podpieczonymi kromkami chałki albo z ugotowanym na sypko ryżem. Zupa wiśniowa najczęściej doprawiana korzennymi przyprawami np.: jest cynamonem, goździkami, kardamonem lub gałką muszkatołową.
Zupa wiśniowa to przysmak serwowany podczas upalnych letnich dni. Wystarczy wydrylować wiśnie, posypać cukrem i zalać wodą. Całość należy gotować z cynamonem, kardamonem i goździkami. Na koniec można doprawić świeżo startą gałką muszkatołową. Zupa wiśniowa powinna być doprawiona śmietaną albo mleczkiem kokosowym. Wtedy zupa wiśniowa będzie przystosowana dla wegan. Przeciwnicy zup owocowych często podkreślają, że bez zabielenia zupa jest po prostu kompotem.
Warto wiedzieć, że wiśnie i kokos to idealne połączenie smaków, które często można spotkać np.: w formie ciasta lub jako deser podawany w pucharkach. Gotowa zupa wiśniowa może być serwowana jako chłodnik na słodko. Zupa wiśniowa z kisielem będzie gęstą przekąską podczas ciepłych dni.
Zupa wiśniowa to smaczna zupa na letnie obiady. Doskonale smakuje podana z makaronem. Zupa wiśniowa z kisielem to apetyczna propozycja na podwieczorek.
Komentarze