Zupa wiejska z parówką i boczkiem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Szybka i łatwa w przygotowaniu

  • 40 min

Składniki:

  • jedna marchewka
    jedna pietruszka
    kawałek selera
    cebula
    dwie cienkie parówki
    dwa duże ziemniaki
    kawałek świeżego boczku
    mąka
    vegeta,pieprz,magi

Zupa wiejska z parówką i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do wrzątku. Marchew, seler i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy na pół i wrzucamy w całości do zupy. Boczek kroimy w cienkie paski i podsmażamy z pozostałą cebulą . Dodajemy do zupy. Przyprawiamy. Na końcu dodajemy pokrojoną parówkę. Z mąki i wody robimy zacierki i wrzucamy na zupę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy