Zupa wiejska z kiełbasą

4.5 (173 ocen)

  • 40 min

zawsze jadłam ją u babci na wakacjach jak byłam małą

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kg cebuli
    3 łyżki margaryny
    4 szklanki bulionu
    6 ziemniaków
    250g parówek
    2 łyżki majeranku
    2 łyżki szczypiorku
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa wiejska z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać pokroić w talarki,margaryne rozgrzać w ronlu,wrzucić cebule,podusić ale nie rumienić.
    Bulion podgrzać zalać nim cebule, po czym przyprawić solą i pieprzem -gotować 20 min.
    Ziemniaki obrać,umyć pokroić w kostke wrzucić do zupy,gotować 20 min.
    Parowki obrać ze skórki pokroić i wrzucić do zupy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować