Zupa wiejska

  • wyświetlono: 1917 |
  • dodany do książki kucharskiej: 11 |
  • polecenia: 1

...Jedna z potraw kuchni węgierskiej ,która bogata jest w specyficzne zapachy i smaki.

DSC_1166
  • 90min

Składniki


1 kg kiszonej kapusty
200 g wędzonego boczku
2-3 cebule
200 g wędzonej kiełbasy
1 szklanka kwaśnej śmietany
1 łyżka mąki
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
sól

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa wiejska

  • 1. Kapustę zalewamy 3 litrami wody ,zagotowujemy. Boczek kroimy w kostkę ,smażymy na suchej patelni. Dodajemy do kapusty razem z wytopionym tłuszczem. Cebulę i czosnek drobno kroimy i dodajemy do zupy. Gotujemy na małym ogniu ,aż kapusta będzie miękka. Kiełbasę kroimy w plasterki ,dodajemy do zupy pod koniec gotowania. Przyprawiamy do smaku słodką papryką i solą. Śmietanę mieszamy z mąką i wlewamy do zupy ,zagotowujemy ciągle mieszając. Podajemy z chlebem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Domowa fasolka po bretońsku

Dodane przez: ekspansja-smaku

Domowa fasolka po bretońsku z wiejską kiełbasą

Przepis na domową fasolkę po bretońsku...

Purpurowy chłodnik z serkiem wiejskim

Dodane przez: JustKuchcik

Purpurowy chłodnik z serkiem wiejskim

Chłodnik w kolorze purpury, przygotowany...

zupa

Dodane przez: Aga72

Kapuśniak z kapusty kiszonej i kaszy wiejskiej

Ja dziś nie próżnuje i obiad wcześniej...

Zupa gołąbkowa

Dodane przez: Wędrówki po kuchni

Zupa gołąbkowa

Alternatywą dla gołąbków może być...

gotowe

Dodane przez: ziutula

groch łuskany z kiełbasą wiejską i wędzonką

z szybkowara grochówka z łuskanego...

Zupa klopsowa

Dodane przez: kuchenny świat

Zupa klopsowa

Zapraszam na pyszną i sycąca zupę...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE