Zupa węgierska

  • wyświetlono: 973 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Przepis na zupę

  • 60min

Składniki

0,5 kg mięsa wieprzowego
40 dag pieczarek
2 papryki czerwone
1 groszek konserwowy
2 małe cebule
2-3 łyżki koncentratu
4 łyżki śmietany
2 łyżki mąki
przyprawy: sól, pieprz, papryka w proszku, chili, przyprawa do mięsa.
2-3 litry wody.

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa węgierska

  • 1. Pieczarki pokroić w pół plasterki - podsmażyć.
    Mięso pokroić w kostkę, dusić do miękkości podlewając wodą - przyprawić przyprawą.
    Cebulę pokroić w kostkę - podsmażyć na złoty kolor.
    Wszystkie składniki włożyć do garnka, dodać groszek, koncentrat i pokrojoną w kostkę paprykę - zalać wodą. Śmietanę wymieszać z mąką dodać do zupy. Przyprawić przyprawami.

Porady

Wody dodaje według uznania, w zależności od tego czy chce by zupa była gęsta czy bardziej płynna.
Doprawiając mięso używam przyprawy do kurczaka.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadmama_mnie_nauczylazupa mięsna

Komentarze

Podobne przepisy

Moja zupa węgierska

Dodane przez: Ilona C

Moja wersja zupy węgierskiej

Zupa jest sycąca i aromatyczna.

Węgierska zupa gulaszowa

Dodane przez: anemon

Węgierska zupa gulaszowa

Gęsta, pikantna i bardzo pożywna...

---

Dodane przez: kretka

Zupa węgierska

Pyszna, sycąca i lekko pikantna...

Węgierska zupa gulaszowa.

Dodane przez: Gotujpysznie

Węgierska zupa gulaszowa

Kuchnia węgierska należy do najlepszych...

ZUPA WĘGIERSKA Z KURCZAKIEM

Dodane przez: doris_donia

ZUPA WĘGIERSKA Z KURCZAKIEM

coś dla miłosników papryki .. przepis...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE