0,5 kg mięsa wieprzowego
40 dag pieczarek
2 papryki czerwone
1 groszek konserwowy
2 małe cebule
2-3 łyżki koncentratu
4 łyżki śmietany
2 łyżki mąki
przyprawy: sól, pieprz, papryka w proszku, chili, przyprawa do mięsa.
2-3 litry wody.
Sposób przygotowania przepisu:
Zupa węgierska
1.
Pieczarki pokroić w pół plasterki - podsmażyć.
Mięso pokroić w kostkę, dusić do miękkości podlewając wodą - przyprawić przyprawą.
Cebulę pokroić w kostkę - podsmażyć na złoty kolor.
Wszystkie składniki włożyć do garnka, dodać groszek, koncentrat i pokrojoną w kostkę paprykę - zalać wodą. Śmietanę wymieszać z mąką dodać do zupy. Przyprawić przyprawami.
Porady
Wody dodaje według uznania, w zależności od tego czy chce by zupa była gęsta czy bardziej płynna.
Doprawiając mięso używam przyprawy do kurczaka.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze