Zupa Węgierska

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Bardzo pyszna i rozgrzewająca zupa na jesienną chandrę.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1/2 kg kiełbasy
    2 cebule
    2 czerwone papryki
    słoiczek marynowanych pieczarek
    1 puszka groszku konserwowego
    1 karton przecieru pomidorowego
    1/2 szklanki śmietany
    1-2 łyżki mąki pszennej
    2 łyżki oleju
    1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
    1 łyżeczka wędzonej papryki w proszku
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa węgierska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki odcedzamy z zalewy, kroimy i podsmażamy. Cebulę drobno kroimy i dodajemy do pieczarek. Szklimy na złoty kolor. Kiełbasę kroimy w kostkę i dodajemy do zrumienionej cebuli. Podsmażamy. Paprykę czyścimy z gniazd i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do reszty i dusimy pod przykryciem ok. 10 min. Wlewamy przecier pomidorowy i wlewamy ok. 0,7 l wody. Zagotowujemy dodajemy groszek razem z zalewą. Doprawiamy przyprawami wg uznania. Na koniec dodajemy mąkę i śmietanę rozrobioną w niewielkiej ilości wody. Doprowadzamy do wrzenia.

Porady

zamiast kiełbasy możemy użyć gotowanego lub upieczonego mięsa

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Węgierska Gotowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować