REKLAMA

Zupa Węgierska

wyświetlono: 863 | dodany do książki kucharskiej: 4 | polecenia: 0

Bardzo pyszna i rozgrzewająca zupa na jesienną chandrę.

opublikowany: 29.10.2019
Udostępnij Pinterest
  • dla 6 osób
  • 60 min
  • Średni

Składniki:

  • 1/2 kg kiełbasy
    2 cebule
    2 czerwone papryki
    słoiczek marynowanych pieczarek
    1 puszka groszku konserwowego
    1 karton przecieru pomidorowego
    1/2 szklanki śmietany
    1-2 łyżki mąki pszennej
    2 łyżki oleju
    1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
    1 łyżeczka wędzonej papryki w proszku
    sól
    pieprz
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki odcedzamy z zalewy, kroimy i podsmażamy. Cebulę drobno kroimy i dodajemy do pieczarek. Szklimy na złoty kolor. Kiełbasę kroimy w kostkę i dodajemy do zrumienionej cebuli. Podsmażamy. Paprykę czyścimy z gniazd i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do reszty i dusimy pod przykryciem ok. 10 min. Wlewamy przecier pomidorowy i wlewamy ok. 0,7 l wody. Zagotowujemy dodajemy groszek razem z zalewą. Doprawiamy przyprawami wg uznania. Na koniec dodajemy mąkę i śmietanę rozrobioną w niewielkiej ilości wody. Doprowadzamy do wrzenia.

Porady

zamiast kiełbasy możemy użyć gotowanego lub upieczonego mięsa

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: PolskaGotuje PolskaGotuje

Zupa węgierska

Przepis przysłała Joanna Żulińska

kategoria: Zupy rosół opublikowany: 13.01.2011 | wyświetlono: 3142 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE