Zupa warzywno- serowa z cukinią

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

lekka aromatyczna delikatna i smaczna-zupa z duza iloscia cukini -polecam:)Zupe mozna podac równiez z kawałkami ugotowanego na twardo jajka:)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 2 średnie cukinie
    2 , 5 litry wody
    1 pietruszka
    1 marchew
    2 małe ziemniaki
    kawałek pora zielona część
    1 cebula
    1 ząbkek czosnku
    1 pełna łyżka masła
    1 łyżka oleju
    sól i pieprz do smaku
    maggii do smaku
    1\2 kostki serka topionego smietankowego
    natka posiekana drobno
    dodatkowo
    jajko ugotowane na twardo
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Ser

Zupa warzywno- serowa z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Do wody wrzucam pokrojona w kostke pietruszkę, marchew ,i ziemniaki oraz posiekanego por. , zagotowuję.
    2. W międzyczasie rozgrzewam na patelni masło z olejem, wrzucam pokrojoną drobno: cebulę i pokrojona w kostke , oprószona solą cukinie (wraz ze skórka)
    Cukinię duszę na małym ogniu do zeszklenia (5-7 minut). Zawartość patelni przekładam warzyw, starając się zostawić tłuszcz. Gotuj wszystko razem do miękkości warzyw.. Dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek i serek topiony.
    Gotuję jeszcze chwile , wrzucam posiekana natke ,doprawiam do smaku solą i pieprzem. Smacznego:)

Porady

do tej zupy czasem dodaje pokrojone w plasterki jajko ugotowane na twardo -(ostatnie zdjecie)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Sery Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować