Zupa warzywna z wędzonym żeberkiem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaczna, aromatyczna zupa.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg. wędzonych żeberek wieprzowych
    2 spore marchewki
    1 pietruszka
    6 ziemniaków
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1/2 selera
    1/2 pora
    30 dag. różyczek kalafiora
    4 łyżki zielonego groszku[może być mrożony]
    2 łyżki posiekanego koperku
    2 listki laurowe
    2 szczypty ostrej papryki
    4 ziarna ziela angielskiego
    2 litry wody
    2 łyżki masła
    2 łyżki mąki pszennej
    4 łyżki śmietany ukwaszonej 15%
    sól i pieprz do smaku
    Dodatkowo:
    natka pietruszki do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa warzywna z wędzonym żeberkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Warzywa obieram i kroję w kostkę. Na maśle szklę cebulę i czosnek, dodaję marchewki, pietruszkę, selera, ziemniaki , podsmażam, dodaję listki laurowe, ziele angielskie, pokrojone żeberka, zalewam wodą, doprowadzam do zagotowania i na małym płomieniu gotuję 10 minut. Dodaję kalafiora, koperek i pora, gotuję 10 minut. Zaprawiam mąką zmieszaną ze śmietaną, doprawiam solą i pieprzem. Podaję posypane natką pietruszki z kawałkiem żeberka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować