Zupa warzywna z ryżem brązowym z dodatkiem oleju lnianego

4.5 (142 ocen)

  • 30 min

Dietetyczna, bardzo smaczna zupa.

  • 30 min

Składniki:

  • 5 dag marchwi
    15 dag kalafiora
    10 dag fasolki szparagowej
    7 dag brukselki
    4 dag pora
    4 dag selera
    1,5l bulionu warzywnego
    1 torebka ryżu brązowego
    sól
    pieprz
    przyprawa uniwersalna
    2 łyżku oleju lnianego
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Zupa warzywna z ryżem brązowym z dodatkiem oleju lnianego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obieramy i gotujemy do miękkości. Łaczymy z bulionem warzywnym i gotujemy przez chwilę. Doprawiamy do smaku. Zupę zmiksować blenderem.
    Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Łączymy z zupą.
    Dla osób, którym zależy na jeszcze zdrowszym podaniu tej zupy- Przed podaniem dodać 2 łyżki oleju lnianego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować