Zupa warzywna z pulpecikami nadziewanymi mozzarellą

0 (0 ocen)

  • 60 min

Delikatna w smaku

  • 60 min

Składniki:

  • 2 duże marchewki
    pietruszka
    mały seler
    biała część pora
    grzyb suszony
    łyżka masła
    łyżka oliwy z oliwek
    łyżka ziół prowansalskich
    liść laurowy
    ziele angielskie
    3 łyżki drobnego makaronu ( u mnie zacierka babuni)
    2 pomidory
    1/2 pęczka koperku
    sól ,pieprz
    Pulpety:
    filet indyka (ok. 500 g)
    2 łyżki musztardy dijon
    mozzarella (małe kulki)
    bułka tarta
    sól ,pieprz ,mąka ,mielona czerwona papryka

Zupa warzywna z pulpecikami nadziewanymi mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa warzywna z pulpecikami nadziewanymi mozzarellą 1. Marchew ,pietruszkę i seler obieramy i kroimy w kostkę. Razem z pokrojonym w piórka porem ,podsmażamy na maśle i oliwie z oliwek. Zalewamy wodą (tak by wszystkie warzywa były zanurzone) ,dodajemy zioła prowansalskie ,sól ,pieprz ,suszony grzyb ,liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości warzyw.
  • Zupa warzywna z pulpecikami nadziewanymi mozzarellą 2. Pod koniec dodajemy makaron i sparzone ,obrane i pokrojone (bez pestek) ,pomidory.
  • Zupa warzywna z pulpecikami nadziewanymi mozzarellą 3. Filet z indyka mielimy ,mieszamy z musztardą ,solą ,pieprzem i bułką tartą.
  • Zupa warzywna z pulpecikami nadziewanymi mozzarellą 4. Formujemy pulpeciki ,po czym je spłaszczamy i na każdy z nich wykładamy jedną ,osączoną z zalewy kuleczkę mozzarelli. Owijamy mięsem ser i obtaczamy w mące wymieszanej z odrobiną słodkiej papryki
  • Zupa warzywna z pulpecikami nadziewanymi mozzarellą 5. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu ,na rumiano.
  • Zupa warzywna z pulpecikami nadziewanymi mozzarellą 6. Po czym dodajemy do zupy i gotujemy jeszcze jakieś 5 min. Zestawiamy z ognia i dodajemy posiekany koperek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy