zupa warzywna z liściem kalarepki i pęczakiem

0 (0 ocen)

  • 50 min

pyszna i sycąca zupa

  • 50 min

Składniki:

  • kiełbasa biała 4-5 szt
    seler naciowy 1/2 szklanki pociętego
    kalarepka młoda liście 1 szklanka posiekany
    liście laurowe 2 szt
    ziele angielskie kilka szt
    kasza pęczak 1/2 szklanki
    włoszczyzna 1 pęczek
    boczek wędzony 100 gr
    koperek wg gustu
    sól do smaku
    pieprz do smaku

Zupa warzywna z liściem kalarepki i pęczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. do garnka wlać wodę ,dodać kiełbasę ,liść i ziele .zagotować ,seler posiekać,dodaj do kiełbasy,dodać włoszczyznę pokrojoną w pół plastry
    oraz liście kalarepki,gotować, po około 40 minutach dosypać pęczak i gotować do momentu aż kasza napęcznieje i będzie miękka ,boczek pokroić , podsmażyć,dodać do zupy ,oprawić solą i pieprzem ,posypać koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy