Zupa warzywna z kurczakiem i pieczarkami z nutką curry

4.5 (156 ocen)

  • 45 min

Dzięki zawartości tylu składników zupa jest bardzo treściwa, szybko zaspokaja głód.

  • 45 min

Składniki:

  • `1 pojedyncza pierś kurczaka
    2 ziemniaki
    1 marchewka
    kawałek korzenia selera
    kawałek pora
    0,5 papryki czerwonej
    0,5 papryki zielonej
    ok. 10 pieczarek, pokrojonych w plastry
    ok. 10 strączków zielonej fasolki
    1 serek topiony ziołowy, prostokątny
    1 łyżka curry
    pieprz
    sól
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa warzywna z kurczakiem i pieczarkami z nutką curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę i seler obierz, zetrzyj na tarce, przesmaż chwilę na maśle razem z plasterkami pora. Do garnka wlej 0, 5 l wody, zagotuj, dodaj przesmażone warzywa. Mięso pokrój w paski wymieszaj z curry, podsmaż, przełóż do garnka. Papryki pokrój w paski, przesmaż na maśle i przełóż do garnka. Fasolkę umyj, pokrój na 2 cm kawałki, pieczarki podsmaż, dodaj do zupy. Zupę gotuj 15 min. Dolej 1 l gorącej wody, dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotuj 20 min. Następnie dodaj posiekaną natkę pietruszki, rozdrobniony serek topiony oraz sól i pieprz. Gotuj jeszcze 10 min.

Porady

Jeśli zupa jest za gęsta, można dodać więcej wody.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować