Zupa warzywna z kaszą kuskus

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Nowa odsłona zupy warzywnej. Zupa warzywna z kaszą kuskus.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Bulion warzywny lub mięsny (według uznania)
    Mrożona mieszanka warzywna trio (brokuł, kalafior, marchewka mini)
    Cebula
    Łyżka masła
    150g serka topionego ementaler
    Mała śmietana
    Natka pietruszki
    Koperek
    Lubczyk
    Sól
    Pieprz
    150g kaszy kuskus

Zupa warzywna z kaszą kuskus - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa gotujemy w bulionie. Cebulkę drobno siekamy i podsmażamy na maśle.
    Kiedy warzywa będą miękkie dorzucam cebulkę i zioła. Wrzucamy serek i mieszamy do rozpuszczenia. Doprawiamy solą i pieprzem.
    Dodajemy śmietanę, a potem wsypujemy kuskus. Gotujemy na małym ogniu ok. 5min., aż kasza zgęstnieje i będzie gotowa.

Porady

Czasem zamieniam kuskus na kasze jaglaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy