Po przeczytaniu artykułu o diecie i zdrowiu przepis na “ODKWASZAJĄCĄ ZUPĘ KASI GURBACKIEJ” zainspirował mnie do ugotowania podobnej zupy, zupa jest po mojemu przygotowana i jest smaczna i sycąca..........SMACZNEGO!!!
Zupa warzywna z kaszą jaglaną na maśle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę jaglaną z dwa razy przepłukać zimną wod ą, zalać po brzegi wodą i zostawić na całą noc, potem tę wodę wylać, goryczka z kaszy zanika.
Wodę zagotować z zielem angielski, liściem laurowym, wsypać odsączoną kaszę, starte na paski warzywa lub w rozdrabniaczu na tarczy starte, por pokrojony drobno.
Dodałam również opakowanie mrożonej zupy "prezydencka", gotować z 25 minut.
2.Dodać masło, kucharka, pieprz ziołowy, kminek, paprykę ostrą, wlać groszek konserwowy z puszki z zalewą i krótko zagotować.
Komentarze