Zupa warzywna na rosole

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna zupa na rosole warzywna, zupa jest idealna na letnie dni, gdyż smakuje w temperaturze pokojowej lub letniej..........SMACZNEGO!!!

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • papryka kolorowa 6 sztuk średnie,
    cebula kolorowa 4 sztuki,
    marchew 4 sztuki średnie,
    korzeń pietruszki 2 sztuki większy,
    pomidory mocno dojrzałe 6 sztuk,
    rosół 2 litry,
    ziemniaki 5 sztuk średnie,
    papryka wędzona 1 łyżeczka,
    pieprz mielony czarny 1 łyżeczka,
    sól czosnkowa 1-2 łyżeczki,
    natka pietruszki 1/2 pęczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupa jarzynowa

Zupa warzywna na rosole - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa warzywna na rosole 1. Papryki oczyścić z gniazdek nasiennych, opłukać i pokroić na kawałeczki, cebule obrane pokroić w kostkę,
    marchew, pietruszkę obrana pokroić w kostkę, ząbki czosnku w talarki.

    W garnku na oleju podsmażyć cebule, dodać pozostałe warzywa, pokrojone w kostkę pomidory ze skórką lub bez i czosnek z 10 minut, mieszać.

    Dodać obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki, wlać rosół lub wodę z kostką rosołową.

    Gotować do miękkości ziemniaków, pod koniec wsypać sól czosnkową, paprykę wędzoną, pieprz mielony czarny, gdy ziemniaki miękkie zdjąć garnek z ognia i dodać natkę pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Papryka wędzona Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować