Zupa warzywna na kwaśno

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zupa warzywna z dodatkiem kiszonych ogórków. Szybka, łatwa i pyszna!

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Marchew - 1szt
    Pietruszka - 1szt
    Seler - 1/4 szt
    Cebula - 1szt
    Kapusta włoska - 1/6 główki
    Kalafior - kilka różyczek
    Groszek - 100g
    Bulion (dowolny) - 2l
    Ogórki kiszone - 5szt + pół szklanki wody
    Ryż - 150g
    Przyprawy:
    Pieprz , pieprz ziołowy,
    Liść laurowy - 3szt, ziele angielskie - 3szt (opcjonalnie)
    Lubczyk suszony - 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa warzywna na kwaśno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa warzywna na kwaśno 1. Marchew, pietruszkę i selera ścieramy na dużych oczkach. Cebulę kroimy w piórka, kapustę szatkujemy, kalafiora kroimy na małe cząstki.

    Bulion gotujemy, dodajemy do niego ryż, powyższe warzywa, groszek i ewentualnie liście laurowe i ziele angielskie.
    Kiedy ryż będzie miękki, dodajemy starte ogórki kiszone, wraz z wodą spod nich. Gotujemy jeszcze 5 minut. Doprawiamy lubczykiem, pieprzem i pieprzem ziołowym.

Porady

Jeśli wolicie konkretniejszą zupę, dodajcie więcej ryżu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować