Zupa warzywna

  • wyświetlono: 598 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszna kolorowa zupa warzywna.

Kasja1986

Składniki

1,5 litra rosołu u mnie z gęsi
mały brokuł
mały kalafior
żółta papryka
chili
mała czerwona cebula
łodyga selera naciowego
por
marchewka
pietruszka
seler
kilka pomidorków koktajlowych
szklanka wiejskiej śmietany
zielenina (natka pietruszki, lubczyk)
sól ziołowa lub vegeta najlepiej domowa
pieprz ziołowy

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa warzywna

  • 1. W rosole gotujemy do miękkości pokrojone w kostkę: marchewkę, pietruszkę i selera.
  • 2. Dodajemy resztę pokrojonych warzyw. Doprowadzamy do zagotowania. Gotujemy razem około 5 minut.
  • 3. Zaprawiamy śmietaną i czekamy, aż się zagotuje. Dodajemy zieleninę doprawiamy solą i pieprzem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmaki

Komentarze

Podobne przepisy

Zupa warzywna z botwinką

Dodane przez: Martyna1991

Zupa warzywna z botwinką

Letnia zupa z mnóstwem świeżych...

Warzywna zupa gulaszowa

Dodane przez: JustKuchcik

Warzywna zupa gulaszowa

Bardzo gęsta i treściwa, choć jedynie...

zupa

Dodane przez: Kasja1986

Jesienna zupa warzywna

Z miłości do warzyw. Pyszna, lekka...

image-1at80fa

Dodane przez: elapolo

Warzywna zupa na odporność

Ta zupa to samo zdrowie, polecam.

Lekka zupa warzywna

Dodane przez: Kasja1986

Lekka zupa warzywna

Pyszna, kolorowa i lekka zupa warzywna.

Zupa warzywna z łososiem

Dodane przez: Futka

Zupa warzywna z łososiem

Propozycja na lekką, pożywną i...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE