Zupa warzywna

0 (0 ocen)

  • 40 min

Główną zaletą tej zupy jest jej lekkość ,gdyż nie zawiera ani grama mięsa. Jej wyborny smak jest aromatyczny i wyczuwalny na ciepło jak i na zimno. W drugiej wersji polecam na upalne dni.

  • 40 min

Składniki:


  • mała młoda kapusta
    200 g fasolki szparagowej żółtej
    mały seler
    2 marchewki
    pietruszka
    4-5 ziemniaków
    puszka krojonych pomidorów
    papryczka chili peperoncini
    liść laurowy
    2 ziela angielskie
    2 suszone grzyby (najlepiej same kapelusze)
    łyżka masła
    1,5 l bulionu warzywnego
    sól ,pieprz

Zupa warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Posiekaną kapustę ,pokrojone w kostkę warzywa oraz pokrojoną w mniejsze kawałki fasolkę szparagową ,podsmażamy na maśle i zalewamy gorącym bulionem. Dodajemy liść laurowy ,ziele angielskie ,papryczkę ,grzyby oraz pomidory z puszki wraz z zalewą i gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy