Zupa warzywna

  • wyświetlono: 497 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Główną zaletą tej zupy jest jej lekkość ,gdyż nie zawiera ani grama mięsa. Jej wyborny smak jest aromatyczny i wyczuwalny na ciepło jak i na zimno. W drugiej wersji polecam na upalne dni.

DSC_1166
  • 40min

Składniki


mała młoda kapusta
200 g fasolki szparagowej żółtej
mały seler
2 marchewki
pietruszka
4-5 ziemniaków
puszka krojonych pomidorów
papryczka chili peperoncini
liść laurowy
2 ziela angielskie
2 suszone grzyby (najlepiej same kapelusze)
łyżka masła
1,5 l bulionu warzywnego
sól ,pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa warzywna

  • 1. Posiekaną kapustę ,pokrojone w kostkę warzywa oraz pokrojoną w mniejsze kawałki fasolkę szparagową ,podsmażamy na maśle i zalewamy gorącym bulionem. Dodajemy liść laurowy ,ziele angielskie ,papryczkę ,grzyby oraz pomidory z puszki wraz z zalewą i gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakiszkola_babci

Komentarze

Podobne przepisy

Zupa warzywna z botwinką

Dodane przez: Martyna1991

Zupa warzywna z botwinką

Letnia zupa z mnóstwem świeżych...

Warzywna zupa gulaszowa

Dodane przez: JustKuchcik

Warzywna zupa gulaszowa

Bardzo gęsta i treściwa, choć jedynie...

zupa

Dodane przez: Kasja1986

Jesienna zupa warzywna

Z miłości do warzyw. Pyszna, lekka...

image-1at80fa

Dodane przez: elapolo

Warzywna zupa na odporność

Ta zupa to samo zdrowie, polecam.

Zupa warzywna z łososiem

Dodane przez: Futka

Zupa warzywna z łososiem

Propozycja na lekką, pożywną i...

Lekka zupa warzywna

Dodane przez: Kasja1986

Lekka zupa warzywna

Pyszna, kolorowa i lekka zupa warzywna.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE