Zupa truskawkowa z wodą różaną

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Truskawki to kwintesencja lata. Dzięki wodzie różanej zupa ma bardzo przyjemny aromat. Danie można jeść z kluskami, lub po prostu wypić jako koktajl.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - maślanka: 500 mililitrów
    - truskawki: 0.5 kilograma
    - woda różana: 1 łyżeczka
    - cukier: 3 łyżki

Zupa truskawkowa z wodą różaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki umyć, oderwać szypułki, posypać cukrem. Gdy puszczą sok, zmiksować i przetrzeć przez sitko. Dodać wodę różaną i maślankę. Wymieszać, można podawać z makaronem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy