Zupa szpinakowo-serowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Serki topione wkładamy do garnka , zalewamy wodą , gotujemy do całkowitego rozpuszczenia się serków.
2.Na patelni rozpuszczamy masło , dodajemy szpinak oraz przeciskamy przez praskę obrane ząbki czosnku , sól ,pieprz i zioła prowansalskie. Smażymy do całkowitego rozmrożenia się szpinaku- odstawiamy do ostygnięcia.
3.Jajka bełtamy z mlekiem , dodajemy ostygnięty szpinak , łączymy.
4.Do garnka z serkami wlewamy jajka ze szpinakiem cały czas " ubijając" zupę by jajka się nie ścięły-doprawiamy solą i pieprzem , miksujemy chwilkę blenderem.
5.Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu.
Rozkładamy na talerze ,zalewamy zupą.
Komentarze