Zupa szparagowo - cukiniowa na ostro

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Zupa o wyjątkowym smaku.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • NA 5 LITROWY GARNEK

    1 mały kurczak
    1 szklanka makaronu w kształcie ryżu
    600 g białych szparagów
    400 g cukinii (jedna duża sztuka)
    400 g marchwi (już obranej)
    2 niewielkie pietruszki
    pęczek natki pietruszki
    pęczek szczypiorku
    szklanka mleka
    200 g kefiru
    papryka ostra w proszku
    sól

    ZASMAŻKA:
    3 łyżki masła
    3 łyżki mąki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa szparagowo - cukiniowa na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka umyć, włożyć do garnka i zalać wodą do 3/4 wysokości garnka. Zagotować, osolić i zebrać szumowiny.
  • 2. Szparagi, cukinię, marchew i pietruszkę pokroić na kawałki i wrzucić do wywaru.
  • 3. Gdy wszystko będzie miękkie, zupę doprawić papryką, solą, wymieszanym z zupą w szklance kefirem oraz wlać mleko.
  • 4. Z podanych składników zrobić zasmażkę i wlać ją powoli do zupy cały czas mieszając. Na koniec wsypać do zupy posiekany szczypiorek i natkę oraz surowy makaron i gotować do momentu aż zrobi się al dente. (po wyłączeniu zupy, on w jej cieple sobie ,,dojdzie,,)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować