ZUPA SZCZAWIOWA Z MAKARONEM

4.49 (170 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smak dzieciństwa -pyszna wiosenna zupa.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 garście świeżego szczawiu
    3 litry rosołu
    1 szklanka śmietany kwaśnej
    2 łyżki mąki
    vegeta
    sól,pieprz
    4 jajka-(ugotowane na twardo)
    makaron-(do rosołu)
Wystaw ocenę:

4.49 (170 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa szczawiowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować rosół,dodać umyty i pokrojony szczaw,wymieszać mąkę ze śmietaną żeby nie było grudek i zagotować.Doprawić zupę do smaku solą,pieprzem i vegetą.Podawać z makaronem i z jajkiem gotowanym,
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Zobacz też: zupa szczawiowa wg przepisu Magdy Gessler

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować