PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Zupa szczawiowa z polnego szczawiuhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0008/67/zupa-szczawiowa.jpeg28322124http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/zupa-szczawiowa-7
1.
Ugotować jajka na twardo.
Najpierw gotuję szczaw. Następnie przelewam przez sito szczaw razem z wodą do innego garnka, szczaw przepuszczam przez sito rozcierając go, twardziejsze części w tym łodygi zostają na sicie. Wrzucam kilka ziemniaków . I zagotowuje znowu, do kubka wbijam 1-2 jajka i takie rozbełtane wlewam do gotującego się wywaru i powstają esy floresy z jajka, przy okazji zagęszczając zupę trochę. Oczywiście przyprawiam solą i pieprzem. Dorzucam podsmażoną w kosteczkę cebulkę i koper. Jak już się zagotuje to wyłączam i wrzucam wcześniej ugotowane na twardo jajka (jajka rozcieram widelcem do różnej wielkości), zupa jest gęściejsza. Zabielam śmietanką.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze